Inspiroidu

Kesämenu Aller Ideasin tapaan – videoina

Laadukkaasti toteutettu video on vaikuttava, inspiroiva ja herättää brändisisällöt eloon. Aller Ideas on oikea kumppani brändillesi, kun haluat hurmata potentiaaliset asiakkaasi palkittujen erikoistoimittajien laatusisällöillä.

Tutustu ruokatoimituksemme huippuammattilaisten asiakkaillemme laatimiin resepteihin ja niistä tuottamiimme videoihin – ja poimi vinkit maistuvaan, inspiroivaan kesämenuun.

Alkuruoka: Temakit Järki Särjestä (12 kpl)

Wasabilla maustettu särkitäyte kruunaa helposti valmistuvat ”sushitötteröt”.

Resepti

Sushiriisi
3 dl sushiriisiä
3 ½ dl vettä
3 rkl sushietikkaa

Särki-wasabitahna
1 prk (145 g) Järki Särkeä savustettu & luomu valkosipuli
2 rkl majoneesia
1-2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
2 tl seesaminsiemeniä
1 tl wasabitahnaa

Lisäksi
150 g vihreitä papuja
½ (150 g) kurkku
1 ruukku herneenversoja
6 nori-merileväarkkia

1. Valmista sushiriisi: Mittaa riisi kulhoon ja huuhdo riisiä väljässä vedessä. Vaihda huuhteluvesi 5-6 kertaa. Valuta huuhdottu riisi siivilässä. Siirrä riisi kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Keitä riisiä 10 minuuttia kannella peitettynä. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna tekeytyä kantta avaamatta vielä 10 minuuttia. Jäähdytä riisi kaatamalla se kattilasta laakealle vadille. Kääntele riisiä ilmavasti esimerkiksi puulastalla ja mausta se samalla sushietikalla.

2. Valmista särki-wasabitahna: Valuta särkipalat öljystä, siirrä kulhoon ja hienonna esimerkiksi haarukalla. Sekoita kaikki särki-wasabitahnan aineet keskenään.

3. Keitä papuja 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi.

4. Leikkaa noriarkit kahtia. Asettele norin toiseen päähän riisiä, särki-wasabitahnaa, papuja, kurkkusuikaleita sekä herneenversoja. Kääräise tötteröksi ja ”liimaa” arkki kiinni muutamalla riisin jyvällä. Tarjoa heti soijakastikkeen kera.

Vinkki!
Jos sinulla ei ole valmista sushietikkaa, voit valmistaa sen liuottamalla 2 ½ rkl:n riisiviinietikkaa 1 rkl sokeria ja ¾ tl suolaa.

Lisää Järki Särki -reseptejä löydät heidän sivuiltaan.

Pääruoka: Hartwallin Lonkeropyllykana (neljälle)

Kesän grillihitti yhdistää kanan ja pitkään toivotun appelsiinin makuisen lonkerouutuuden.

Resepti

1 (n. 1,2 kg) maustamaton kokonainen broileri
1 tlk (0,33 l) Hartwall Original Long Drink Orange -lonkeroa

Mausteseos
1 (luomu)appelsiinin kuori hienoksi raastettuna
2 rkl fariinisokeria
2 tl juustokuminaa
2 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1 tl valkosipulijauhetta
1 ½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

1. Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista.

2. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään. Pyyhi broilerin pinta kuivaksi talouspaperilla. Hiero mausteseos broileriin. Voit hieroa mausteseosta myös broilerin nahan alle rintafileiden ja koipi-reisien kohdalta.

3. Avaa lonkero ja juo tai kaada pois puolet juomasta. Leikkaa tölkin yläosaan reikiä saksilla. Aseta tölkki pystyssä broilerin sisään siten, että broileri ”istuu” tölkin päällä.

4. Nosta broileri grilliin. Voit halutessasi käyttää broilerin alla kertakäyttöistä alumiinista grillausalustaa. Grillaa broileria epäsuoralla lämmöllä noin tunnin ajan tai kunnes broileri on kypsää. Broileri on kypsää, kun kanan sisälämpötila on 75 astetta tai liha alkaa irrota luista, esimerkiksi koipien päistä.

5. Anna broilerin vetäytyä 10–15 minuuttia grillauksen jälkeen. Leikkaa tai riivi liha tarjolle.

Jälkiruoka: Winestaten Bellini-kuohuviinikakku (12 annosta)

Yllätä vieraasi kesän helpolla hittikakulla, jonka makumaailma on lainattu klassikkodrinkki Bellinistä.

Resepti

Kakkupohja
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g valkosuklaata rouhittuna
50 g voita tai margariinia
½ dl Lindauer Cuvée Brut -kuohuviiniä

Bellini-täyte eli kuohuviini-persikkamousse
8 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl persikkasosetta
¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl Lindauer Cuvée Brut -kuohuviiniä
3 rkl sitruunamehua

Kuohuviinikinuski
2 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
½ dl Lindauer Cuvée Brut -kuohuviiniä

Koristelu
1-2 persikkaa
1 dl karhunvatukoita
syötäviä kukkia
timjaminoksia

1. Voitele ja korppujauhota korkeareunainen irtopohjainen kakkuvuoka (Ø20 cm). Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet, valkosuklaa, voisula ja kuohuviini taikinaan.

2. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsää. Anna kakkupohjan jäähtyä ja siirrä takaisin puhdistettuun irtopohjavuokaan.

3. Upota liivatelehdet pehmenemään reiluun määrään kylmää vettä noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kerman joukkoon tuorejuusto, persikkasose, sokerit ja kuohuviini. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada sitten mousseen samalla voimakkaasti sekoittaen.

4. Kaada mousse irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Nosta kakku pakastimeen ennen kuorrutusta ja koristelua. Kakun tulisi viilentyä pakastimessa noin tunnin ajan ennen kuorrutusta.

5. Mittaa kuohuviinikinuskin aineet kattilaan. Keitä kinuskia noin 15—20 minuuttia välillä sekoitellen. Kokeile kinuskin paksuutta tiputtamalla sitä tippa lasiin kylmää vettä: jos kinuski jähmettyy kunnolla, on se valmista. Jos kinuski liukenee kylmään veteen, jatka keittämistä. Anna kinuskin jäähtyä hieman ennen kuorruttamista.

6. Kaada jäähtynyttä kinuskia kylmän kakun reunoille ja päälle.
Koristele kakku persikkaviipaleilla, karhunvatukoilla, syötävillä kukilla (syreeni, orvokki) sekä timjaminoksilla.

Tekoaika 90 min, tekeytyminen yön yli jääkaapissa.

Viinivinkit kesään ja inspiraatiota juhliin löydät Winestaten sivustolta.

Juomaksi: Sateenkaarijuoma hedelmistä

Kesäisen mökkihetken tai juhlapöydän kruunaavat hurmaavat hedelmäjuomat ja koristeelliset drinkit, viehättävien itsetehtyjen coctail-tikkujen kera.

Katso alta kuinka Sateenkaarijuoma hedelmistä valmistetaan ja nappaa viisi muuta juhlajuomat viimeistelevää drinkkivinkkiä talteen Hartwallin sivustolta.

Sisältömarkkinoinnin huipputiimi myös sinun brändisi käytettävissä

Etsitkö pätevää ja näkemyksellistä sisältökumppania, joka voi huolehtia myös videotuotannoistasi brändisi ansaitsemalla laadulla? Tulit oikeaan paikkaan.

Kerro haasteistasi ja autamme ratkaisemaan ne. Aloita ottamalla yhteyttä myyntijohtajaamme Sanna Riquelmeen tästä.